Koolhydraat supplement

disclaimer
links
sitemap
19 juli, 2024

Koolhydraat supplementen

Suiker of glucose is de primaire brandstof voor de cellen. Een duursporter (bv marathonloper) heeft langdurig een hoog bloedsuikergehalte (de hoeveelheid glucose in het bloed ) nodig terwijl een krachtsporter of sprinter genoeg heeft aan een korte piek. Voor iedere sporter is het echter van belang na inspanning het bloedsuikerniveau op een normaal niveau te brengen ten einde herstel te bespoedigen.

Doe dit via de volgende stappen:

  • Gebruik direct na de inspanning een after activity drank voor snelle opname van glucose (bijv. koolhydraat supplementen).
  • Zorg dat de eerstvolgende maaltijd koolhydraatrijk is.

Voorbeelden van zetmeelrijk voedsel zijn bruin brood, donkere pasta's en zilvervliesrijst. Het voordeel van deze donkere varianten is dat ze naast hoogwaardig zetmeel ook voldoende vitamine B bevatten die voor de suikerstofwisseling noodzakelijk zijn in tegenstelling tot de witte varianten die het lichaam juist beroven van mineralen en vitamine B! Bovendien zorgen "witte" suikers voor vettoename doordat deze zeer snel worden opgenomen in de bloedsomloop (zie ook: afvaltips) en vaak niet onmiddellijk volledig verbruikt worden.

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd