CLA

disclaimer
links
sitemap
19 juli, 2024

CLA - Is het een wondermiddel?

CLA (geconjugeerd linolzuur) is een natuurlijk voorkomend vetzuur die voornamelijk voorkomt in rood vlees, zuivelproducten en in saffloer olie. CLA heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen door de veiligheid en effectiviteit ervan m.b.t. afvallen. CLA helpt je niet alleen met afvallen, maar stimuleert je lichaam ook om spiermassa aan te maken.

Meerdere studies tonen aan dat CLA meerdere voordelen ten opzichte van je gezondheid biedt, maar de belangrijkste reden voor de populairiteit van CLA is te danken aan de vetverbrandende eigenschappen. CLA vergroot de spiermassa dat weer een gunstig effect kan hebben op het verbranden van vet omdat het lichaam hierdoor meer caloriŽn verbrandt en daardoor je metabolisme (stofwisseling) verhoogt.

Meerdere studies hebben aangetoond dat het personen die CLA gebruikten veel gewichtsverlies bewerkstelligen zonder ook maar iets aan hun voedingsgewoonte te veranderen. CLA onderbreekt een substantie in het lichaam genaamd "lipoprotein lipase" welke vet opslaat in het lichaam. Door dit te onderbreken gebruikt het lichaam de vetreserves en zet deze om in energie.

Het helpt niet alleen je vetreserves te verkleinen, het verhoogt tevens je immuunsysteem en heeft werkt ook als anti-oxydant. Daarnaast heeft CLA de eigenschap om het LDL cholesterol dat zich in je aderen opbouwt tegen te gaan.

Dosering CLA
Gebruik bij elke maaltijd 1 CLA capsule. Ondanks dat dit supplement geen bijwerkingen kent, is voorzichtigheid geboden als je problemen hebt met je galblaas of een leverziekte.

Online shops met aanvullende informatie over CLA
drogisterij.net

Auteur: Patricia Valle

Patricia Valle is een dietiste in Los Angeles, en heeft al vele artikelen geschreven over kruiden, voeding en alternatieve geneeswijzen en heeft meer dan 10 jaar ervaring.

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd