Chitine

disclaimer
links
sitemap
19 juli, 2024

Chitine

Chitine bevat zogenaamde glucosamine, een chemisch bijzondere kolhydraatstructuur, die verwant is aan cellulose in plantencellen. Evenmin als cellulose zijn glucosaminen zijn voor de mens verteerbaaren leveren derhalve geen caloriŰn.

Chitine bevindt zich in het uitwendig skelet van schaal- en schelpdieren. Wanneer we echter mosselen, garnalen of oesters eten, blijft de schaal als onverteerbaar deel op het bord achter. Kortom, we gebruiken de goede eigenschappen van chitine niet.

Nu wil ik niemand adviseren om de schelpen tot gruis te kauwen en op te eten, je kan je slokdarm ernstig beschadigen. Wanneer chitine wordt vermalen en bewerkt, komen de bijzondere eigenschappen van glucosamine pas echt tot hun recht: Chitine is in staat om in de darm een vetbindende gel te vormen. Niet alleen wordt hierdoor de darmwerking verbeterd en neemt het verzadegingsgevoel toe, veel belangrijker is dat het vet en cholesterol dat in de chitine gel gebonden wordt, niet vrijkomt. Met andere woorden een belangrijk deel van het vet en cholesterol uit de voeding verlaat met de ontlasting het lichaam.

Uit een Fins onderzoek is gebleken dat de proefpersonen op Chitosan in 1 maand gemiddeld 4 kilo vet zijn kwijtgeraakt! In hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat juist het cholesterol, (LDL, Low Density Lipoprote´ns) gebonden wordt, waardoor de bloedspiegels daalden. Het goede cholesterol (HDL, High Density Lipoprote´ns) werd juist verhoogd! Als je wilt afvallen moet je chitine zeker een keer proberen.

Kuren met chitosan

Neem 3 maal daags bij de maaltijd een capsule van 250 mg samen met een multivitaminetablet en minstens 2 glazen water of vruchtensap. Chitine heeft namelijk minstens 4 maal zijn eigen volume aan water nodig om de vetbindende gel te vormen. Zorg ook tussen de maaltijden door voor voldoende vocht, probeer elk uur een glas water te drinken. Heeft u eenmaal uw gewenste vetpercentage bereikt dan kunt de suppletie beperken tot alleen de hoofdmaaltijd. Dus 1 capsule per dag bij wijze van preventie.

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd