Gesmoorde wilde paddestoelen
Goed voor 4 porties
Ingredienten:
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 1 eetlepel virgin olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 450 gram gesorteerde paddenstoelen zoals shiitake, oesterzwam en cremini
- 2 theelepels gedroogde tijm
- Halve theelepel zout
- Kwart theelepel peper
- 50 ml vetvrije kippenbouillon
Verhit de olie in een anti-aanbak pak op middelmatig gas. Voeg de sjalotjes en knoflook
toe en laat dit 3 minuten staan totdat het zacht is. Voeg de paddenstoelen, tijm, zout en
peper toe. Voeg kippenbouillon toe en zet het vuur op zijn hoogst. De pan op laten staan
tot de bouillon is opgenomen, ongeveer 30 seconden. Onmiddelijk opdienen.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
- 90 Cal.
- 6 gram Eiwitten
- 12 gram Koolhydraten
- 3,5 gram Vet
- 2 gram Vezels
Mocht je zelf een gezond recept hebben die je wilt laten plaatsen, stuur een mailtje! Wij stellen het erg op prijs.