Asperge en paddestoel vinaigrette
Goed voor 6 porties
Ingredienten:
- 1 bos asperges (500 gram)
- 2 kopjes champignons
- 1,5 rode paprika
- 1,5 theelepel Dijnmosterd
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 0,5 kop sesamolie
- 0,5 kop versgeperste citroensap
- 4 eetlepel water
- 3 eetlepels rode wijnazijn
Hak de bodem van de stelen van zowel de asperges als champignons. Snijd de asperges in
stukken van twee centimeter. Snijd de champignons doormidden. In een kleine hoeveelheid
kokend water de asperges en champignons ongeveer 6-8 minuten koken. Van het vuur halen
als de asperges lichtgaar zijn. Afgieten en in een kleine schaal apart zetten.
Snijd de rode paprika in vierkante stukjes, en voeg er dan de gekoookte asperges en champignons
aan toe. Goed door elkaar husselen.
In een tweede schaal de mosterd, olijfolie, sesamolie, citroensap, water en azijn mengen.
Giet het mengsel over de groenten. Zet de salade enkele uren in de koelkast, en keer de groenten een
paar keer. Koud serveren.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
- 114 Cal.
- 5 gram Eiwit
- 10 gram Koolhydraten
- 6 gram Vet
Extra tip:
Serveer deze salade met gesneden kalkoenborst en wilde rijst.
Mocht je zelf een gezond recept hebben die je wilt laten plaatsen, stuur een mailtje! Wij stellen
het erg op prijs.