Magere aardappelsalade recepten
Goed voor 10,5 porties
Ingredienten:
- 1,5 kg nieuwe aardappels met dunne schil
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 eetlepel grove dijonmosterd
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 eetlpel selderijzaadjes
- 1 kop karnemelk
- 0,5 kopje vetarme mayonaise
- 1 kop gehakte uien
- 1 kop gehakte selderij
- 1 kop gehakte rode paprika
Kook de aardappelen in een grote pan tot ze lichtgaar zijn. Doe de aardappelen en
een grote schaal en laat ze afkoelen. Meng in een tweede schaal de olijfolie, azijn,
mosterd, peper, selderijzaadjes, karnemelk en mayonaise. Snijd de afgekoelde aardappelen
in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg de ui, selderij en paprika aan toe en hussel
alles voorzichtig door elkaar. Giet de karnemelk over de groenten, licht husselen.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
- 170 Cal.
- 4 gram Eiwit
- 34 gram Koolhydraten
- 2 gram Vet
Extra tip:
Je kan deze salade serveren met koude kippenborst gemarineerd met rozemarijn en knoflook.
Mocht je zelf een gezond recept hebben die je wilt laten plaatsen, stuur een mailtje! Wij stellen het erg op prijs.