Zomer pasta met groenten en kappertjes
Goed voor 6 porties
Ingredienten:
- 250 gr. droge vlinderpasta
- 1 schaaltje broccoliroosjes
- 1,5 schaaltje bloemkoolroosjes
- 1 kop bevroren erwten zonder zout
- 3 eetlepels versgesperste citroensap
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1,5 eetlepel maisolie
- 2 eetlepels water
- 3 eetlepels vers gegratineerde parmezaanse kaas
- 0,5 kopje kappertjes, uitgelekt en gewassen
- 0,5 theelepel zwarte peper
Voeg de pasta, broccoli, bloemkool en bevroren erwten bij elkaar in een pan
kokend water. Kook de pasta tot ze beetgaar is.
Tijdens het koken van de pasta en groenten, meng je de citroenspa, azijn, maisolie, water,
parmezaanse kaas en de kappertjes in een kleine schaal.
Nadat de pasta en groenten zijn uitgelekt doe je ze in een tweede schaal. Voeg de dressing eraan toe
roer deze door de pasta. Peper naar smaak toevoegen en eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
- 217 Cal.
- 8 gram Eiwit
- 35 gram Koolhydraten
- 5 gram Vet
Extra tip: Serveer de pastaschotel samen met een gegrilde rode snapper.
Mocht je zelf een gezond recept hebben die je wilt laten plaatsen, stuur een mailtje! Wij stellen
het erg op prijs.