Lekkere Hüttenkäse taart
Goed voor 8 porties
Ingredienten:
- 2 kopjes magere Hüttenkäse, uitgelekt en gewassen
- 1 kop geplette, volle tarwe cornflakes
- Bakspray
- 1 kop halfvolle melk
- 1 blaadje neutrale gelatine
- 1/2 verpakking Crystal Light drink mix citroen
- Versieren met kiwi en verse citroenschil
Spoel de Hüttenkäse met koud water af in de meelzeef. Beetje draaien tot het doorsijpelende water
helder wordt. Uitlekken en apart zetten.
Doe de cornflakes in een plastic zak en plet ze met roller of de bodem van een glazen fles.
Spray een grote cakevorm in met anti-aanbakspray en bedek de bodem met de geplette cornflakes.
Giet 4 eetlepels koude halfvolle melk in de mixer. Sprenkel er wat gelatine bovenop en laat het een minuutje weken. Doe de resterende melk in een pan en breng het op middelhoog vuur aan de kook onder voortdurend roeren.
Voeg het gelatinemengsel bij de melk en mix dit twee minuten op een laag vuur. Yoghurt en de Crystal mix toevoegen. Mengen tot het glad is. Voeg de Hüttenkäse toe en klop het er in een seconde of 5 doorheen. Niet te lang kloppen.
Giet het mengsel in de bakvorm. Afdekken en ongeveer 3 uur laten afkoelen.
Voor serveren versieren met schijfjes kiwi en citroenschil.
Voedingswaarde per portie
- 80 Cal.
- 8 gram Eiwit
- 12 gram Koolhydraten
- 0 gram Vet
Mocht je zelf een gezond recept hebben die je wilt laten plaatsen, stuur een mailtje! Wij stellen het erg op prijs.