Goedkope vitamines

disclaimer
links
sitemap
19 juli, 2024

Veel vitamines voor weinig

Verse groenten en fruit zijn lekker en gezond, maar kunnen prijzig zijn. Het aanbod wisselt sterk en daardoor variëren de prijzen enorm. Hier vindt u tips om gezond te eten zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

Kies Europese groente en fruit van het seizoen
Buiten het seizoen moeten de groente en vruchten uit verre landen of uit de kas komen. U betaalt dan ook voor het transport of de energie. Op de Groente- en fruitwijzer op www.voedingscentrum.nl ziet u wanneer welke soort goed verkrijgbaar is.

Kijk ook naar diepvriesgroente en groente uit pot of blik
Diepvriesgroente en conserven worden het hele jaar door geproduceerd. Daardoor kunnen ze voordelig uitpakken op het moment dat verse groente duur is. Bovendien zijn ze al schoongemaakt en bereid. U hebt er dus minder van nodig.
Voor de vitamines en mineralen hoeft u het niet te laten. Tegenwoordig is groente uit vriezer, pot of blik vrijwel net zo gezond als ‘vers’.

Schil, snijd en meng zelf
Gemixte, voorgesneden en voorverpakte groenten en fruit zijn een stuk duurder dan ‘losse’ groenten en fruit. Vindt u gemak ook belangrijk, dan zijn diepvries en pot en blik een goedkopere keus.

Eet groente en fruit in plaats van ‘tussendoortjes’
Zelfs bij hoge prijzen leveren groenten en fruit per euro de meeste vitamines en mineralen en de minste calorieën. Bij veel prijzige tussendoortjes is dat net andersom! Door kostbare repen of koeken te verruilen voor een appel of banaan, slaat u dus twee vliegen in één klap.

Doe inkopen op de markt en in buitenlandse winkels
Groente en fruit zijn op de markt vaak voordeliger dan in de supermarkt of de groentespeciaalzaak. Ze zien er soms iets minder mooi uit, maar voor de smaak en de voedingsstoffen is er geen verschil.

Bron: voedingscentrum

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd