Eten en zwangerschap

disclaimer
links
sitemap
19 juli, 2024

Eten en zwangerschap

CHAPEL HILL, 25-05-09 - Te veel eten tijdens de zwangerschap kan leiden tot problemen bij de bevalling en geeft risico op obesitas, zowel voor de baby als de moeder. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de University of North Carolina.

Tijdens een zwangerschap komt iemand met een normale bmi ongeveer 14 tot 17 kilo aan. Maar wanneer je 500 calorieŽn per dag extra eet, verhoogt het de kans dat je meer aankomt dan 17 kilo met 10 procent.

Vooral vrouwen die dagelijks gefrituurd voedsel eten lopen risico. Vreemd genoeg kwamen ook zwangere vrouwen die veel zuivel gebruikten aan, zelfs van magere producten.

Onverzadigde vetten
Voor het onderzoek werden 1300 zwangere vrouwen gevolgd. Vrouwen met een vegetarisch dieet bleken half zo weinig kans te hebben om te zwaar te worden.

Wanneer ze elke dag een half uur bewogen, liepen ze 20 procent minder risico. Ook het eten van onverzadigde vetten, die te vinden zijn in olijfolie en noten, verkleinde de kans op overgewicht.

Wanneer een vrouw tijdens haar zwangerschap te veel aankomt, kan dit leiden tot een keizersnede of zwangerschapsvergiftiging. Ook kan het er toe leiden dat zowel moeder als kind in hun latere leven ernstig overgewicht krijgen.

Het onderzoek verschijnt in het tijdschrift American Journal of Obstetrics & Gynecology.

Bron nu.nl

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd