Buikvet

disclaimer
links
sitemap
19 juli, 2024

De waarheid over buikvet

Wat is de beste aanpak voor een six-pack

Een strakker buik, of een zogenoemde 'six-pack' is een droom van veel volwassenen. Als je op middelbare leeftijd bent, teveel eet of een biertje teveel hebt gedronken, dan is de kans groot dat je een zwembandje hebt waar je graag van af wilt. Wat is de beste strategie om van dat overtollige vet af te komen? Is het echt zo simpel om bepaalde etenswaren te laten staan, op dieet te staan, of bepaalde oefeningen te doen?

Het antwoord voor een plattere buik.

Wanhoop niet; je kan van het overtollige vet af komen maar er is geen geheime formule voor.

Er is geen magisch drankje, dieet, voedingsmiddel of oefening die specifiek het buikvet verbrandt. Maar het goede nieuws is dat buikvet het eerste verdwijnt als je begint met afvallen.

Of je nu een 'appel' figuur met overtollig buikvet, of 'peervormig' bent met wijde heupen en dijen. Zodra je gaat afvallen zal je naar ratio het meest rondom de buikstreek afvallen dan ergens anders.

99 procent van de mensen die afvallen zullen meer rondom de buikstreek afvallen dan van het bovenste deel van het lichaam.

En waarom is dat dan wel? Vet rondom de ingewanden (buik) heeft een hogere metabolische activiteit en makkelijker kwijt te raken dan onderhuids vet, vooral als je er veel van hebt. En hoe meer je afvalt, des te groter is de kans dat je buikvet kwijtraakt.

Personen met zeer veel overgewicht zullen sneller resultaat zien rondom de buikstreek dan iemand die minder buikvet heeft.

Kunnen volgranen producten helpen om buikvet kwijt te raken?

Een recent onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition toont aan dat een calorie gecontroleerd dieet dat rijk is aan volle granen producten extra vet verbranden rondom de buikstreek van de proefpersonen.

De proefpersonen die de volle granen producten kregen verloren meer gewicht rondom de buikstreek dan de proefpersonen die geen volle granen producten kregen.

Volle granen beinvloeden de glucose en insuline respons en maken het makkelijker om de vetopslag aan te spreken.

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd