Geheimen afvallen

disclaimer
links
sitemap
19 juli, 2024

Geheimen over afvallen

Beschouw jij jezelf als een zwaargewicht kampioen in jouw huishouden, je bent niet de enige. Miljoenen mensen over de hele wereld worstelen met hun overgewicht. Nu 45% van de bevolking overgewicht heeft, is het afvallen een van de grootste uitdagingen van het moderne leven.

Mensen moeten zich focussen op het afvallen omdat het aanbod aan eten, het grote aanbod aan vet en calorierijk eten in de o.a. de supermarkten neemt hand over hand toe, neem daarbij ook de grote proties, advertenties m.b.t. calorierijk eten (McDonalds etc) met een lage voedingswaarde en geen training. Combineer deze vijf punten en je staat voor een grote uitdaging als het gaat om afvallen.

Er zijn een paar positieve, maar simpele veranderingen die je kunt uitvoeren die leiden tot succesvol afvallen.

1) Hoeveelheid eten. Consulteer dieet richtlijnen die je helpen de juiste hoeveelheid te bepalen. Veel mensen die willen afvallen onderschatten de hoeveelheid voedsel die ze per dag moeten eten.

2) Schrijven. Schrijf alles op wat je in je mond stopt. Structureel afvallen kan niet zonder dat je weet wat je per dag opeet. Wees er zeker van dat ook echt alles opschrijft. (Zie ook bijhouden eetdagboek)

3) Overweeg afvalsupplementen. Voedingsupplementen of dieetpillen kunnen je helpen om je doelen te bereiken. Let er wel op, supplementen zijn niet de totale oplossing voor afvallen. Supplementen zullen je niet helpen met afvallen zonder dat je erbij traint en gezonde voeding tot je neemt.

4) Bewegen en trainen, ook al is het maar even, doe het elke dag. Zonder beweging kun je nooit je ideale gewicht bereiken, laat staan vasthouden. Ga nu niet als een gek elka dag zwaar trainen, vooral niet als je nog niet traint. Voor een lange termijn resultaat moet je proberen het bewegen aan je dagelijkse routine toe te voegen. Bijvoorbeeld, ga op de fiets naar het werk, als je te ver weg woont om te fietsen probeer dan de auto wat verder weg te parkeren zodat je minstens 10 minuten moet lopen. Neem altijd de trap in plaats van de lift. Probeer minstens 10.000 stappen per dag te maken, dit hoeft niet in 1 keer te gebeuren, probeer per dag het aantal te verhogen totdat je op de 10.000 zit.

5) Kies voedsel met een hoge voedingswaarde. Voor succesvol afvallen moet je proberen eten tot je te nemen met een hoge voedingswaarde en een lage caloriewaarde, bijv. vers fruit en groeten, hele granen en vezels.

Onthoud dat op een gezonde en blijvende manier afvallen tijd vergt. Aangeraden wordt om ongeveer 1 kilo per week af te vallen. Als je eenmaal je ideale gewicht hebt bereikt, is het noodzakelijk dat je de gewoontes die je hebt aangeleerd (bewegen en gezond eten) ook handhaaft om het gewichtsverlies dat je hebt bereikt te kunnen vasthouden.

Geschreven door Tod Brenner (Geen site beschikbaar)

Hoe vet te verbranden

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd