Je ideale gewicht

disclaimer
links
sitemap
19 juli, 2024

Het geheim van het bereiken van je ideale gewicht

Er zijn veel boeken en artikelen geschreven over gewichtscontrole en afvallen. Als je al weet wat je moet doen om af te vallen dan kun je gerust het eerste gedeelte van dit artikel overslaan.

Voor diegene die net beginnen met afvallen is het waardevolle informatie. Energie wordt gemeten in Kcalorieen of Kjoules. Als je wilt afvallen moet het totale aantal calorieen dat je lichaam opneemt door middel van eten en drinken lager zijn dan het aantal calorieen dat je lichaam verbruikt op een dag. En uiteraard, als je aan wilt komen is het tegenovergestelde waar.

Je kan je gewicht ook onder controle houden door mee te doen aan dagelijkse lichaamsactiviteiten omdat je op deze manier je lichaam stimuleert om meer calorieen te verbranden. Dit gebeurt dan niet alleen tijdens de training, maar ook uren later is je lichaam bezig calorieen te verbranden door je metabolisme (stofwisseling) te verhogen. Als je aan het sporten bent produceert je lichaam chemische stoffen in je hersenen genaamd endorfine, en deze stoffen helpen vaak om van zoetigheid en koekjes af te blijven zoals cake, chocola enz. Daarnaast verandert door regelmatig trainen je spiermassa/vetmassa verhouding (je spieren worden iets groter (geen bodybuilderspieren). Het voordeel hiervan is weer dat je grondstofwisseling wordt verhoogd (een effect dat dag in dag uit blijft werken) waardoor je door helemaal niets te doen toch meer calorieen in rust verbrandt.(spieren verbranden meer calorieen dan vet).

Als al deze informatie al bekend is waarom hebben zoveel mensen dan moeite met afvallen? Wel ik moet je vertellen dat veel te maken heeft met het onderbewuste geloof systeem. Je weet hoe het moet, maar je blijft moeite houden met het uitvoeren van een regelmatige training en het vasthouden aan gezonde voeding? Je bent zeker niet de enige!

Op dit moment wil ik zeggen dat als je echt wilt afvallen, ik ten zeerste aanraad om je definitie hierover aan te passen. Dus in plaats van te denken 'ik wil afvallen' moet je gaan denken in termen als 'ik wil controle krijgen over mijn gewicht', of zoals de titel van dit artikel kopt, 'het behalen van je ideale gewicht'.

De reden hiervoor is dat je onderbewustzijn een hufter kan zijn... an als je iets "verliest", wat is dan het eerste wat je wilt doen?

JE WILT HET TERUG!!!!!!!

Het is dus erg belangrijk om je te focussen op wat je wilt bereiken, inplaats va wat je wilt verliezen, reden hiervoor is dat je onderbewuste het beste werkt met positieve ideeen/gedachten. En hier aangekomen, hoe is jouw zelfbeeld? Ben je jezelf continue aan het bekritiseren, waardoor je je slecht voelt en om jezelf beter te voelen maar een lekkere dikke milkshake haalt? Als dat zo is dan: STOPPEN Als je een bepaald gewicht wilt bereiken en dit ook daadwerkelijk vasthouden dan moet je een aantal permanente, maar wel vol te houden, wijzigingen in je leef- en eetpatroon aanbrengen, met zo af en toe een uitspatting... zonder je hier schuldig over te voelen!

Wees dus realistisch en werk in een rustig tempo in de richting van het gewenste lichaamsgewicht wat voor jouw haalbaar is. Als je altijd al een peervormig lichaam hebt gehad dan is het niet realistisch om te denken dat je een recht toe recht aan lichaam gaat krijgen ook al verhonger je jezelf!

Trap niet in de valkuil van ongezonde eetgewoonten zoals crashdieeten, je lichaam te ontnemen van die o zo belangrijke voedingsstoffen is net zo slecht en schadelijk als overeten.

Begin te werken MET je natuurlijke lichaamsvorm, niet er tegen in. Stuur je onderbewuste het bericht dat je van je lichaam houdt en het respecteert. Een van de manieren om jezelf te helpen is door gebruik te maken van dagelijkse bevestigingen. Start vandaag; schrijf al je negatieve gedachten die je hebt over je lichaam op en vervang deze negatieve gedachten door positieve gedachten. Onthoud:

Je kan alle bereiken als je de hulp inroept van je onderbewuste!

Geschreven door Sonia Devine

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd