Komkommersalade

disclaimer
links
sitemap
26 juni, 2017

Orientaalse komkommersalade

Goed voor 4 porties

Ingredienten:

  1. 4 kopje dungesneden komkommer
  2. 2 eetlepels rijstazijn
  3. 1 eetlepel natriumarme sojasaus
  4. 0,5 eetlepel canola-olie
  5. 0,5 eetlepel water
  6. 0,5 eetlepel sesamolie
  7. 0,5 theelepel suiker
  8. 0,5 theelepel geraspte gemberwortel
  9. 2 eetlepels jalapenopepers, ontzaad en fijngehakt

Zet de komkommers apart in een kleine schaal. In een tweede schaal azijn, sojasaus, canola-olie, water, suiker en sesamolie met een vork grondig mengen. Voeg er de gemberwortel en jalapenopepers aan toe, en dan weer mengen. Giet het mengel over de komkommers en hussel ze door elkaar. Diverse uren in de koelkast zetten voor serveren.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

  1. 42 Cal.
  2. 1 gram Eiwit
  3. 5 gram Koolhydraten
  4. 2 gram Vet

Extra tip:
Serveer deze salade met mager varkensvlees of sojagemarineerde kippenborst.

Mocht je zelf een gezond recept hebben die je wilt laten plaatsen, stuur een mailtje! Wij stellen het erg op prijs.

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd