Vinaigrette

disclaimer
links
sitemap
18 december, 2017

Asperge en paddestoel vinaigrette

Goed voor 6 porties

Ingredienten:

  1. 1 bos asperges (500 gram)
  2. 2 kopjes champignons
  3. 1,5 rode paprika
  4. 1,5 theelepel Dijnmosterd
  5. 1,5 eetlepel olijfolie
  6. 0,5 kop sesamolie
  7. 0,5 kop versgeperste citroensap
  8. 4 eetlepel water
  9. 3 eetlepels rode wijnazijn

Hak de bodem van de stelen van zowel de asperges als champignons. Snijd de asperges in stukken van twee centimeter. Snijd de champignons doormidden. In een kleine hoeveelheid kokend water de asperges en champignons ongeveer 6-8 minuten koken. Van het vuur halen als de asperges lichtgaar zijn. Afgieten en in een kleine schaal apart zetten. Snijd de rode paprika in vierkante stukjes, en voeg er dan de gekoookte asperges en champignons aan toe. Goed door elkaar husselen. In een tweede schaal de mosterd, olijfolie, sesamolie, citroensap, water en azijn mengen. Giet het mengsel over de groenten. Zet de salade enkele uren in de koelkast, en keer de groenten een paar keer. Koud serveren.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

  1. 114 Cal.
  2. 5 gram Eiwit
  3. 10 gram Koolhydraten
  4. 6 gram Vet

Extra tip: Serveer deze salade met gesneden kalkoenborst en wilde rijst.

Mocht je zelf een gezond recept hebben die je wilt laten plaatsen, stuur een mailtje! Wij stellen het erg op prijs.

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd