Aardappelsalade

disclaimer
links
sitemap
18 december, 2017

Magere aardappelsalade recepten

Goed voor 10,5 porties

Ingredienten:

  1. 1,5 kg nieuwe aardappels met dunne schil
  2. 1 eetlepel olijfolie
  3. 2 eetlepels wijnazijn
  4. 1 eetlepel grove dijonmosterd
  5. 0,5 theelepel zwarte peper
  6. 0,5 eetlpel selderijzaadjes
  7. 1 kop karnemelk
  8. 0,5 kopje vetarme mayonaise
  9. 1 kop gehakte uien
  10. 1 kop gehakte selderij
  11. 1 kop gehakte rode paprika

Kook de aardappelen in een grote pan tot ze lichtgaar zijn. Doe de aardappelen en een grote schaal en laat ze afkoelen. Meng in een tweede schaal de olijfolie, azijn, mosterd, peper, selderijzaadjes, karnemelk en mayonaise. Snijd de afgekoelde aardappelen in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg de ui, selderij en paprika aan toe en hussel alles voorzichtig door elkaar. Giet de karnemelk over de groenten, licht husselen.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

  1. 170 Cal.
  2. 4 gram Eiwit
  3. 34 gram Koolhydraten
  4. 2 gram Vet

Extra tip:
Je kan deze salade serveren met koude kippenborst gemarineerd met rozemarijn en knoflook.

Mocht je zelf een gezond recept hebben die je wilt laten plaatsen, stuur een mailtje! Wij stellen het erg op prijs.

Schrijf je in

Ontvang GRATIS

'7 snelle en makkelijke tips voor afvallen'

Uw privacy wordt gerespecteerd