Fitness Trends

Top Fitness Trends voor 2009

Nov. 5, 2008 -- Bent u klaar voor de nieuwste fitness trends voor 2009?

Het is bijna weer zover, de goede voornemens staan weer voor de deur. Als voorproef laten wij u kennismaken met nieuwe en bestaande trends die voor 2009 genoteerd staan.

 1. Laat u begeleiden door geschoolde en gecertificeerde fitness professionals. U zult steeds vaker gecertificeerde professionele personal trainers op sportscholen tegenkomen.
 2. Kinderen en overgewicht. Fitness programma's gericht op kinderen en overgewicht worden een trend voor 2009.
 3. Personal trainers. Personal trainers zijn niet alleen meer weggelegd voor de sterren of mensen met veel geld. Ook u kunt met behulp van een personal trainer trainen.
 4. Krachttraining. Zowel mannen als vrouwen gaan steeds meer met gewichten trainen. Krachtig blijven terwijl men ouder wordt is en steeds grotere motivatie voor krachttraining.
 5. Core training. Deze training is gericht op het versterken van de buik- en rugspieren voor een stabiele ruggewervel.
 6. Speciale fitness programma's voor ouderen. Hieronder vallen de ouder worden de babyboomers en ouderen die sterk willen blijven voor hun dagelijkse werkzaamheden, active ouderen en atleten op leeftijd.
 7. Pilates. Uitgevoerd op een mat. Pilates richt zich op de kernspieren en verbeteren de flexibiliteit en houding.
 8. Stabiliteitsballen. deze grote opblaasballen (ook wel Swiss ballen of balans ballen genoemd) worden gebruikt om oefeningen mee uit te voeren. Stabiliteit bewaren op de bal is de grote uitdaging.
 9. Sport specifieke training. Deze trend gaat over atleten die gedurende het off-season hun kracht- en uithoudingsvermogen op peil willen houden.
 10. Stabiliteitstraining. Bij balanstraining sta je op een wiebelige plank of wordt er gebruikt gemaakt van een stabiliteitsbal om in balans te blijven. Deze trend is voor alle leeftijden.
 11. Functioneel fitness. Functioneel fitness houd je lichaam op peil om de dagelijkse activiteiten zoals het rennen naar de bus of het tillen van de boodschappen.
 12. Uitgebreide gezondheidsprogramma's. Hier gaat het om het verbeteren van de gezondheid van het personeel.
 13. Welness coaching. Welness coaches ondersteunen mensen op structurele veranderingen in hun leven door te voeren. Zoals gezonder eten, vaker sporten etc.
 14. Het faciliteren van gezondheidsgerelateerde voorwaarden voor het personeel door werkgevers. Dit kan zijn door het lidmaatschap van een sportschool te betalen o.i.d.
 15. Spinning (indoor fietsen). Spinning bestaat al een tijdje maar ook in 2009 zullen de spinklassen goed bezocht gaan worden.
 16. Bewegen en afvallen. De meeste dieten zullen vergezeld worden van een trainingsprogramma om de overtollig kilo's eraf te krijgen.
 17. Persoonlijke groepstraining. Groepjes van twee of drie mensen kunnen vaak korting krijgen bij personal trainers.

Schrijf je in